Blog Kategorileri
İlandex Blog

Aşçı İş İlanı vermek isteyenler ve Aşçı Arayanlar için Önemli İpuçları!

Aşçı arayan restoranlar ve oteller tarafından verilen Aşçı İş İlanları arasında, aciliyet ve yoğunluk sebebiyle alelacele girildiği belli olan öyle ilanlar var ki, aranılan personel  ve görev tanımıyla ilgili hiç bir ipucu vermiyor. Oysa yeterli sayıda başvuru alabilmek için, ilan açıklamasında bazı temel bilgilerin mutlaka paylaşılması gerek!  
22.3.2019 16:00:00
Okunma Sayısı : 925
Aşçı İş İlanı vermek isteyenler ve Aşçı Arayanlar için Önemli İpuçları!

Aşçı Arayan Firmalar Aşçı İş İlanları verirken nelere dikkat etmeli? 


Gıda ve konaklama sektöründe iş yapanlar, hizmet sektörünün bir ekip işi olduğunu ve ekibin en kritik oyuncuları olan aşçı ve ustalar olmadan işlerin yürüyemeyeceğini çok iyi bilirler, bu nedenle aklı başında her işveren, işe alım sürecini olabildiğince hızlandırmaya çalışır. 
İş başvuruların değerlendirildiği kritik süreçte, gıda hazırlık ve pişirme işlerini yürütecek aşçının bir an evvel görevinin başına geçmesi gerektiği telaşıyla paniğe kapılıp, seçicilikten uzaklaşmamak gerekir, çünkü işletme ihtiyaçlarına uygun vasıflara sahip olmadığı halde, mecbur kalınarak işe alınan bir çalışanla yola çıkmak, sürecin er yada geç tekrarlanmasına sebep olacağından, uzun dönemde işletme ve çalışanlarına daha büyük zararlar verebilir.
Aşçı İş ilanı verirken, işletmenin ihtiyaçlarını doğru ve eksiksiz olarak ifade etmek ve işe alınacak aşçı adayından beklenilenleri olabildiğince açık ve detaylı olarak tanımlamak çok önemlidir, çünkü iş İlanına başvuran aşçı adayları arasından doğru seçimi yapabilmenin ön koşulu, doğru adayların dikkatini çekerek doğru başvuruları alabilmektir.
 

Aşçı İş İlanı veren Restoran ve Otellerin asla atlamaması gereken noktalar!


1. Aranan Aşçının Uzmanlık Alanı


İş yoğunluğu sebebiyle alelacele girilmek zorunda kalınan aşçı iş ilanlarının pek çoğunda atlanılan en önemli kriter, aranılan personelin uzmanlık alanı oluyor. 
Aşçı iş ilanı veren firmanın, 'Aşçı aranıyor' yazan ilan başlığının altında, işletmenin hangi alanda faaliyet gösterdiğini paylaşmamasının, hem iş arayan aşçılar hem de aşçı arayan firmalar açısından bazı olumsuz sonuçları olabiliyor. 
İşletmenin faaliyet alanı ile ilgili yeterli açıklama içermeyen aşçı ilanları, ya iş arayan aşçıların dikkatini çekmekte yetersiz kalıyor ya da farklı konularda uzmanlaşmış onlarca meslek sahibi ile yapılan sayısız görüşmeye rağmen, uygun adaylara ulaşılmasını imkansız kılıyor.
Her iki taraf içinde zaman kaybından öteye gitmeyen ve olumsuz sonuçlanan iş görüşmelerini minimumda tutabilmenin yolu, ilan açıklamasında aşçının yapacağı işi ayrıntıları ile tanımlamaktan geçiyor.
Örneğin, bir pizza restoranı işletiyor ve acil pizza ustası arıyorsanız, vereceğiniz Aşçı İş İlanının açıklama alanına, ustadan beklentilerinizi en az bu örnekteki kadar net tanımlayabilmelisiniz.
'Pizza hamurunu kendisi hazırlayıp, el ile 43cm çapında hamur açabilecek ve taş tabanlı fırında screen ve kürek ile çalışarak pizza pişirebilecek pizza ustası ve usta yardımcıları aranıyor. Pizza üzeri için gereken malzemeleri doğrayıp hazır bulundurmak, tazeliklerini kontrol etmek ve eksilen malzemeleri yöneticilere bildirmek  gibi işler de ustanın sorumluluğunda olacaktır.'
 

2. Aşçı Arayan Restoran veya Otelin Lokasyonu


Aşçılık mesleğinin en zor taraflarından biri de uzun saatler boyunca ayakta ve fiziksel olarak yorucu faaliyetlerle uğraşarak yapılan bir iş olmasıdır. Günün en az sekiz on saatini ayakta çalışarak geçirmek zorunda olan bir aşçının, evine gidip gelmek için yolda geçireceği süreyi minimumda tutmak ve mümkün olduğunca konforlu koşullarda yolculuk etmek istemesi son derece doğaldır. 
Tüm bu sebeplerle, ilana başvuracak aşçıların işe gidiş geliş süresini hesaplayabilmeleri ve ulaşım alternatiflerini araştırabilmeleri için restoran veya otelin konumunu açıkça belirtmekte fayda vardır.
Örneğin;
Kadıköy Bahariye'deki ev yemekleri restoranımızda çalışacak, işyerine kısa sürede ulaşabilecek mesafede veya bölgeye kolay ulaşım imkanı sunan güzergahlar üzerinde oturan sulu yemek ustası alınacaktır.
 

3. Mesai gün ve saatleri 


Restoran ve otel çalışan aşçıların mesai gün ve saatleri kurumdan kuruma büyük farklılıklar göstermektedir, çünkü haftalık çalışma süresinin yasa ile sınırlandırılması, gıda ve konaklama sektöründe hizmet sunan işletmelerin vardiyalı çalışma düzenine geçmelerini mecburi kılmaktadır.
İşletme sahipleri de doğal olarak, hem hizmet kalitesini hem de personel giderlerini optimum seviyede tutacak en verimli vardiya düzenini kurgulayarak yüksek ticari başarı elde edebilmeyi hedeflemektedirler.
Çalışma gün ve saatlerinin ilanda açıkça belirtilmemesi durumunda, çalışma koşullarına uyum gösteremeyecek pek çok aşçı adayıyla yapılacak görüşmeler için boşa vakit harcamak gerekebilir. Bu sebeplerle iş ilanının açıklama alanına mesai gün ve saatlerini de eklemeniz önerilir.
Örneğin;
Dönüşümlü olarak haftanın 6 günü; bir hafta Sabah 11.00 - Akşam 21.00 saatleri arasında 11 saat ; 
Bir hafta Akşam 18.00 - Gece 03.00 saatleri arasında 9 saat çalışabilecek motosikletli kurye aranıyor.
Yarım saat yemek +2 adet 15 dakikalık dinlenme molası vardır.  İzin günü Pazartesidir.
 

4. Net görev tanımı


Bir işletmede çalışacak olan Aşçının görev tanımını ve iş yükünü  etkileyecek çok sayıda faktör vardır. Restoran veya otel mutfağının depolama kapasitesi gibi küçük görünen ayrıntılar bile aşçıdan beklenilen görevlerin tanımlanmasında belirleyicidir. Ön hazırlıkları yoğun olmayan saatlerde yapılarak soğutucu veya derin dondurucuda saklanabilecek ve gerektikçe çıkartılıp kullanılabilecek gıdaları depolama imkanı olmadığı için gündelik yapılan işler bile, ekstra efor ve mesai gerektirebilir. Ustanın mesleki becerilerini önemli kılacak bir diğer konu da mutfakta kullanılan endüstriyel mutfak ekipmanlarının özellikleridir.
Örneğin;
Lahmacun ustası olarak çalışmak üzere işe aldığınız usta, önceki işyerinde hamur açma makinesi kullanıldığı için elle hamur açmayı bilmiyor olabilir. İşe alacağınız ustanın elle hamur açamadığını iş görüşmesinde öğrenmek istemiyorsanız,  ilana 'El ile hamur açmayı bilen lahmacun ustası aranıyor.' şeklinde bir açıklama eklemek yerinde olacaktır. 
Unutmayın, görev tanımı ne kadar net olursa, ilanınıza o kadar doğru adaylar başvurur. 
 

5.Ücret Aralığı


İşe alınacak olan aşçı ve ustanın ücret beklentisinin, işletmenin ücret skalasının sınırları içinde kalıyor olması, hem başvuruda bulunan adayın hem de personel alımı yapacak  yetkilinin nihai kararını etkileyen belirleyici unsurlardan biridir.
Net maaş, ustanın tecrübe ve mesleki donanımına göre değişiklik gösterecek olmakla beraber, işletmenin ödemeyi öngördüğü maaş aralığı bellidir. İş ilanı verilen pozisyon için belirlenen ücret aralığının açık olarak belirtilmesi veya görüşmede konuşulmak üzere gizli tutulması tamamen işletmenin inisiyatifinde olmakla beraber, ücret aralığının açıkça ortaya konulması ,başvuruları değerlendirme aşamasındaki işverene büyük kolaylık sağlar. 
Sektör dinamikleri gereği zamana karşı yarışmak zorunda kalınan bir işe alım sürecinde, öngördüğünüz maaş karşılığında sizinle çalışmayı tercih etmeyecek adaylarla görüşmek için harcadığınız her dakikanın, doğru adaylarla görüşmek için kullanılması gereken zamandan çalınmış olduğunu göz ardı etmemek gerekir. Ücret politikanızla ilgili olarak kartları açık oynamak işletmenize zarar vermez, aksine iş arayışı olan aşçı adayları tarafından da  tercih edilen bu şeffaflık, firmanın ciddiyetini ortaya koyan ve güven telkin eden bir durumdur.

Örneğin;
Aşağıdaki gibi bir açıklama, başvuruda bulunacak adaylar için son derece tatmin edici olacaktır.
'Ücret, bir günlük deneme sonrasında ustanın tecrübe ve el çabukluğuna göre belirlenecek olup 2500 -4500 TL arasında olacaktır. +Sosyal haklar + yemek + yol' 
 

6. Tecrübe beklentisi


Başvuruda bulunacak aşçı adaylarının mesleki tecrübeleri, işe alınacak personel sayısı, alınan personellerin görev tanımlarının ve sorumluluk alanlarının belirlenmesi ve ücret skalasının oluşturulması gibi kritik kararların alınması aşamalarında önemli rol oynar.
İş ilanı verirken, aşçı adayından beklenen yeterliliklerin açık ve sarih bir dille izah edilmesi hem pozisyona başvuracak adaylar hem de personel alımı yapacak olan yetkili için kolaylık sağlayacaktır.
Örneğin;
Pasta hamuru ile pasta yapımı konusunda uzman ve mayalı hamurla hazırlanan her türlü unlu mamül yapımı ile ilgili yeterince bilgi sahibi pasta ustası aranıyor.
İşe alınacak adayın, görev tanımında belirlenen işleri yapabilecek yeterlilikte olması şartı aranmakta olup, tecrübe zorunlu değildir. 10+ yıl çalışmış ustaların maaşı 4000tl ve üzeri olarak ödenir.
 

Aşçı Arayanlar & İş Arayan Aşçıları buluşturan Ücretsiz İş İlanları Sitesi:İlandex


Ağırlıklı olarak restoran ve otellere hizmet veren İlandex, personel arayan işletmelerin kolay ilan verebilmeleri için özel olarak tasarlanan altyapısı  sayesinde, bu altı madde ile ortaya konan önemli bilgileri kolay ve eksiksiz olarak girebilmenize olanak sağlıyor.Üstelik İlandex'te hem personel arayanlar hem de iş arayanlar ilan verebiliyor. İş Arayan aşçılar ve Aşçı arayan firmaları ücretsiz olarak buluşturan ilandex'te 'Personel İlanı vermek de İş Arama ilanı vermek de ücretsiz.

Eğer siz de personel veya iş arıyorsanız, İlandex'e ücretsiz üye olup, personel veya iş arama ilanı verebilirsiniz.


Aşçı mı arıyorsunuz?

 

İş arayan aşçıların verdikleri iş arama ilanlarına göz atmak için tıklayınız.
İlandex'e işletme üye olup Ücretsiz Aşçı İş İlanı vermek için tıklayınız.

 
Aşçılık işi mi arıyorsunuz?

 

Bunlar da İlginizi Çekebilir!
 
İçerik No: 084-02-SKT-1903-26-01
Yasal Uyarı: Her hakkı ilandex.com.tr'a ait olan Özgün İçerik, Fikir ve Sanat Eserleri ve Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır. https://www.ilandex.com.tr adresine çalışır durumda link verilerek alıntı yapılabilinir.

 
Yorum Yap
*Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra 24 saat içinde yayına alınacaktır.